Montaj si Curatare Cosuri de Fum

Ordinul 163/2007 al ministrului Administratiei si Internelor pentru aprobarea normelor generale de aparare impotriva incendiilor:

Art.85: „... Verificarea, repararea, izolarea termica si curatarea periodica a cosurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii...”

1.3 Hotararea de Guvern 537 din 06.06.2007 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele de prevenire si stingere a incendiilor: 

Art. 1: „...Constituie contraventii la normele de prevenire si stingere a incendiilor urmatoarele fapte si se sanctioneaza dupa cum urmeaza: cu amenda de la 500 lei la 1000 lei...”

i)„.. neexecutarea verificarii, repararii si curatarii periodice, cel putin o data pe an, a cosurilor pentru evacuarea fumului, precum si nerealizarea elementelor de izolare termica a acestora;”

ii)„.. numai personalul calificat poate verifica/instala si curata cosul de fum”

Extrasul de mai sus vrea sa sublinieze riscul la care va puteti expune prin compromisurie facute la instalarea cosului de fum sau prin amanarea curatarii acestuia.

  1. Va trebuie cos de fum dar nu stiti de care sa montati... sunt atatea pareri!
    • Important este ca acesta sa respecte izolarea termica: fie inox izolat, fie cos de fum triplu strat (ceramica/vata/structura exterioara).
    • In sectiunea Produse/Cosuri de Fum recomandam cosuri de fum – putand sa va faceti o idee privind costul acestuia (pentru oferta personalizata va trebui sa ne trimiteti detalii privind inaltimea si diametrul).
  2. Ati achizitionat cosul de fum (schiedell, tona, leier, etc.) dar cine vi-l monteaza?
    • Va rugam sa ne solicitati costul instalarii cosului de fum; 
    • Pentru estimarea costuluiva rugam sa ne transmiteti urmatoarele date: inaltimiea, materialul  (inox, cermic etc) si  locatia in care se monteaza.
    • Recomandam alegerea unui cos de fum ce ofera toata siguranta casei dumneavoastra.
    • ATENTIE! La casele din lemn, niciodata nu se lipeste cosul de fum de aceasta – constultati-ne indiferent de cat de mici par ingrijorarile dumneavoastra.
  3. Nu ati curatat cosul de fum de cand ati instalat semineul/soba/centrala etc., oare trebuie curatat?
    • Nu exista exceptie! – toate cosurile trebuie verificate/curatate cel putin 1 data pe an; legea spune ca aceasta trebuie facuta de o persoana autoriazata.
    • Avem personal calificat, autorizat, iar curatarea cosului de fum inseamna mai mult decat o vizita; inseamna o evaluare a situatiei acestuia: etanseitatea lui, gradul de depunere, pozitionarea fata de elementele combustibile, etc.
    • Programeaza din timp curatarea cosului de fum furnizand informatiile: diametrul, locatia,  inaltimea si materialul din care este construit cosul de fum.